Funksjonsglass - dører

Funksjonsglass - dører

Velg rett glass til ditt behov


Det er mye å tenke på når du skal velge glass til terrassedører. Glass kommer i et uendelig antall varianter og typer, og alle har sine fordeler og ulemper. Ikke bare skal glasset beskytte mot vær og vind, det skal også isolere og holde energiforbruket nede. 

Glasset du velger er med på å skape et godt inneklima, og du oppnår en rekke ulike fordeler ved å velge riktig glass. Blant annet kan du få sol- og varmeregulerende glass, glass som demper støy fra utsiden, sikkerhetsglass, selvrensende glass, energibesparende glass og ornamentglass. 

På denne siden går vi gjennom noen av alternativene du kan velge mellom, slik at du kan finne det glasset som oppfyller dine behov. Har du problemer med å velge? Du kan alltid kontakte din nærmeste forhandler, eller kontakte oss på telefon 32 25 16 00 eller firmapost@fjerdingstad.no

Vær oppmerksom på at alle typer bygningsglass vil ha en eller annen form for fargetone, avhengig av glassets funksjon. 

 

Energisparende glass for redusert varmetap 

Riktig glass kan gi deg både lavere energiforbruk og et godt inneklima. Et energibesparende glass slipper alle varmestrålene inn, men hindrer en del i å slippe ut. Glasset har lav u-verdi, som betyr god energiøkonomisering og redusert varmetap fra terrassedørene. 

Bor du et sted med mye snø og kulde på vinterstid, er det lurt å velge glass med god isolasjon og en u-verdi på minst 1.0 og helst lavere. Jo lavere u-verdien er, desto bedre varmeisolert er vinduet.

Før du tar stilling til hvilket glass du skal velge, er det lurt å lære seg hva u-verdi betyr. Det kan du lese mer om her

 

Sol og varmeregulerende glass 

Dersom du har store dører med mye glass kan det bli varmt i sommermånedene. Med denne typen glass vil du dempe varmen fra sollyset, uten å gi slipp på den gode utsikten. H-vinduet kan leveres med glass som stopper 75 % av solvarmen. De krever ingen vedlikehold, og kommer i ulike behagelige fargetoner, mange av dem som et vanlig glass. 

 

UV-glass forhindrer falming av møbler og interiør 

Glass med UV-filter fjerner opptil 98 % av UV-strålene. Dette hindrer at UV-strålene falmer møbler, vegger og annet interiør. Denne typen glass gir bedre lyddemping enn vanlig energiglass. Det er også et ensidig sikkerhetsglass som virker innbruddshemmende og gir deg ekstra trygghet. 

 

Selvrensende glass gjør at du slipper vindusvasken

Selvrensende glass er en revolusjonerende vindustype som gjør at du slipper vindusvasken. Det fungerer på den måten at det er lagt på et belegg som løser opp skitt og støv ved hjelp av UV-stråler, og som vaskes vekk når det regner. I perioder med lite regn kan de selvsagt spyles med hageslangen. Dersom du ønsker kan du også bruke en myk klut og lunkent såpevann, men vindusnal og silikonbaserte produkter må ikke brukes på denne typen glass. 

Selvrensende glass passer godt i områder med mye trafikk og forurensning, eller der det er vanskelig å komme til for vindusvask. 

 

Støydempende glass for trafikkerte miljøer 

Graden av støydemping påvirkes av tykkelsen på glasset og avstanden mellom glassene. Ved å ha ulike tykkelser i glasslagene vil støydempingen øke, det samme gjør større avstand mellom glasslagene. 

Støyreduserende glass kan kombineres med alle typer funksjonsglass, og passer godt for deg som bor i byen eller nær en trafikkert vei. 

 

Anti-dugg glass

Selv om lav u-verdi på vinduer anbefales, kan det også føre til mer utvendig kondens. Det merkes fremst på høsten og våren, når luftfuktigheten er høy og det er kaldt i været. Et anti-dugg glass reduseres forekomsten av frost, dugg og damp. Merk at du ikke må bruke nal og silikonbaserte produkter på denne typen glass. 

 

Bruk sikkerhetsglass til dører

Vi leverer to ulike typer sikkerhetsglass, både herdet og laminert. Et herdet glass kan ikke knuse, men granulerer i små glassbiter. Dette minsker sjanser for personskader. Dersom et laminert glass knuser, vil glassbitene feste seg til folien det er laminert med. Det gjør at ingen farlige glassbiter kan gjøre skade. 

Laminert glass er klassifisert som sikkerhetsglass. På grunn av styrken på folien vil glasset være vanskelig å trenge gjennom. Det betyr at det tar lengre tid å skulle bryte seg inn og krever verktøy.

Dersom skyvedøren eller balkongdøren har en brystningshøyde som er lavere enn 80 centimeter, anbefaler vi å bruke sikkerhetsglass. 

Vi anbefaler alltid å bruke sikkerhetsglass i dører og sidefelt for å unngå skader på personer. Antall lag glass og laminat ruten er bygget av, avgjør styrken på vinduet. 

 

Krav til planhet ved sikkerhetsglass 

Ved en herdeprosess er det vanskelig å unngå at glasset får en svak bøying. Dette vil være bestemt av tykkelse og forholdet mellom høyde og bredde. Bøying defineres på to måter: 

1. Bøying over glasselementets lengde. Bøying over lengden skal ikke overskride 3 mm pr. l.m.

2. "Lokal bøy" skal være mindre enn 0,5 mm målt over en lengde på 300 mm hvor som helst på ruten.

Disse toleransene gjelder for floatglass. For andre glasstyper, og særlig belagt glass, kan avvikene være større.

 

Ornamentglass

Ornamentglass finnes i en rekke ulike farger og mønstre. De er mer eller mindre diffuse, som betyr at de slipper inn lys, men hindrer gjennomsyn. 

Her kan du se en oversikt over alle typer ornamentglass vi kan levere

 

Bor du 800 meter eller mer over havet? 

Dersom du bor eller har fritidsbolig over 800 meter over havet må isolerglass alltid trykkutjevnes. Om dette ikke gjøres er det stor sjanse for at glasset kan sprekke, grunnet høydeforskjellen mellom produksjonsstedet og monteringsstedet. 

Husk derfor alltid å oppgi dette ved bestilling. 

 

Spørsmål rundt valg av glass til dører? 

Har du spørsmål rundt valg av glass til dører? Ta kontakt med din nærmeste forhandler eller ring oss på telefon 32 25 16 00. Du kan også sende en mail til firmapost@fjerdingstad.no.