Sprosser - dører

Sprosser - dører

Løse, gjennomgående eller pålimte


Vi leverer nær sagt alle typer sprosser til dine balkongdører. Med over 70 års erfaring innen vindu- og dørproduksjon vet vi hva som skal til for å møte dine forventninger. 

H-vinduet Fjerdingstad leverer utadslående balkongdører, innadslående dører, skyvedører og foldedører. Til dørene kan du velge blant en rekke ulike sprosser, som er med på å gi din bolig sjarm og en gjennomgående stil. Vi leverer samme type sprosser til dører som til vinduer, som gjør at du kan velge samme type, eller ulike typer som likevel harmonerer. 

 

Våre sprosser til dør

Til dører som til vinduer finnes det tre ulike typer sprosser som monteres på forskjellige måter.

 

GJENNOMGÅENDE SPROSSE TIL DØR

 

Gjennomgående sprosseGjennomgående sprosser er de mest tradisjonsrike sprossene. Glasset deles opp i ruter og sprossene ligger mellom alle glassene. Dette gir en kraftigere inndeling av vindusflaten, og sprossene bygges inn i vinduet under produksjon. Denne metoden gir en sterk konstruksjon og egner seg godt i værutsatte strøk. Sprossene kan være horisontale, vertikale eller danne kryss. Leveres i 58, 68 og 78 millimeter.

 

 

 

UTENPÅLIGGENDE KLIPS-SPROSSER

 

Utenpåliggende klips-sprosser

Denne typen sprosser festes på utsiden med klips, og er den mest populære modellen. Sprossene kan enkelt fjernes og underletter for rengjøring. Utenpåliggende klips-sprosser kan kombineres med bred vertikal sprosse og smal horisontal sprosse i ulike rute-kombinasjoner. Du kan velge mellom materialene tre, PVC og alumax. Leveres i 28, 45 og 65 millimeter i PVC eller tre, samt 26, 45 og 60 millimeter i alumax. Klips-sprosser egner seg ikke for skyvedører. 

 

 

SPROSSERAMME

Sprosserammen har en utvendig ramme som festes med klips utenpå glasset, og sprossepinnene vil være synlige fra innsiden. Sprosserammen festes litt inn på vinduet, som gjør at lysåpningen blir noe mindre. Leveres i 28, 45 og 65 mm.

Sprosserammer egner seg ikke til skyvedører. 

 
DEKORSPROSSE

Det finnes tre ulike typer dekorsprosser, og alle tre limes på begge sider av glasset. De kommer i aluminium og leveres i standard farge hvit, men kan også leveres i andre RAL-farger. DekorsprosseKitt dekorsprosse har en sprosse på innsiden, en imellom glasset og en utvendig. Leveres i 29 og 49 millimeter. Kan også leveres med aluminium utvendig og tre innvendig, den typen leveres bare i 28 millimeter. 

Egner seg ikke for skyvedør. 

 

KittsprosserKittsprosser er aluminiumssprosse som limes utvendig og innvendig på samme glass. Leveres i 29 og 49 millimeter. 

Egner seg ikke for skyvedør. 

 

WienersprosseWienersprosse er en dekorsprosse, hvor en aluminiumssprosse ligger mellom glassene. Leveres i 18, 26 og 45 millimeter.

 

 

Har du spørsmål om sprosser til balkongdører? 

Har du spørsmål rundt våre balkongdører eller sprosser, kan du kontakte din nærmeste forhandler eller ringe oss på telefon 32 25 16 00. Du kan også sende en mail til firmapost@fjerdingstad.no