Sidehengslet

Sidehengslet

Tradisjonsvindu for norske hus og hytter


Det sidehengslede vinduet er et tradisjonsrikt vindu for norske hus og hytter. Vinduet kommer med vertikal åpning og synlige hengsler. Er du ute etter et klassisk preg eller skal rehabilitere en eldre bolig, kan sidehengslede vinduer bidra til å skape riktig uttrykk. Du velger selv om du ønsker vinduet levert som 1-rams eller om du vil ha flere rammer i samme karm. Velger du flere rammer, kan du få en kombinasjon av åpningsvinduer og faste vinduer.

Kan også leveres som rømningsvindu uten midtpost. 

 

Farger og valgmuligheter

Vinduene leveres med standard karmdybde 95 mm med 2- eller 3-lags glass. De kan også leveres som passiv standard med karmdybde 109 mm, og 3-lags glass.

U-verdi fra 0,73 W/m2K.

På hvite vinduer er det standard med hvite hengsler. Vinduer i andre farger har galvaniserte hengsler, men du kan også velge blant andre farger mot et pristillegg. Bildet nedenfor viser vindu med berlinerhengle. Dette er et tilvalg og kan bestilles på forespørsel.

Standard åpningsmekanisme er hasper, men vi kan også levere forvridere, dråpelukker eller espagnolettvrider.

Standard farge på sidehengslede vinduer er bomull - NCS S 0502Y. Vi kan også levere vinduer i andre NCS/RAL farger, og gir også mulighet for å velge at vinduene har forskjellig farge utvendig og innvendig. Selvfølgelig kan du også velge spesialfargede hengsler om du ønsker det. 

Bunnglasslist har standard RAL-farge 9010 i aluminium på vinduer i standard farge. Har du valgt en annen farge enn hvit på vinduet, leveres bunnglasslist standard i natur aluminium, eller du kan velge andre farger mot pristillegg. Glasslister leveres som standard i hvit PVC på hvite vinduer. På vinduer i andre farger, leveres glasslistene standard i tre, malt i samme farge som vinduet. Lister i PVC kan ikke males. 

Vinduene impregneres, grunnes og males med et toppstrøk i ønsket farge. Vi maler alle deler av vinduet, også det som ikke synes i hverdagen. For oss er kvalitet førsteprioritet, og vi maler derfor delene enkeltvis før vinduet settes sammen for et best mulig resultat.

 

Kvalitetsvinduer i laminert fingerskjøtt tre

For en sterk og stabil konstruksjon med lang levetid, produseres vinduene våre i laminert fingerskjøtt tre. Det betyr at treverket splittes i lameller og limes sammen til ferdige emner – en produksjonsmåte som gir høy styrke og mindre risiko for at vinduene slår seg. 

Vi kan også levere i eik eller accoya, og uten fingerskjøt på forespørsel. 

 

Bekledd med aluminium

For deg som ikke vil være nødt til å bruke tid på vedlikehold av vinduene, anbefaler vi å få dem bekledd med aluminium utvendig. Aluminiumen beskytter treverket, og gir motstandsdyktighet mot ytre belastninger.  Alle synlige åpninger males i samme farge som aluminiumen.