Velg riktig glass til dine vinduer

 

Tradisjonelt var vindusglassets primærfunksjon å slippe inn lys i boligen, samt gjøre det mulig å se ut. I dag har utviklingen kommet mye lenger og innovasjonene står i kø. Dette gir deg utallige muligheter for vinduer som gir optimal bokomfort og trivsel i din bolig.

Kontakt oss for tips og råd ved valg av glass til dine vinduer.

 

Riktige glass gir bedre energikontroll

Vinduene er blant de viktigste elementene i konstruksjonen av en bolig. Vi er avhengige av å ha vinduer for å trives, men samtidig kan vinduene være kilde til trekk og store varmetap. Dette går naturligvis utover inneklimaet. En av de viktigste faktorene å tenke over når du skal velge vinduer, er dermed hvor godt de er isolert. Velg vinduer med lavest mulig U-verdi for optimal energieffektivitet i din bolig. Dette vil du få mye igjen for, både i form av komfort og lavere oppvarmingskostnader.

Les mer om hvordan vinduene kan spare energi og miljøet her.

 

Riktig glass til riktig rom

Et vindu er ikke lenger kun et vindu. Det er heller ikke slik at du trenger å velge samme vindu i alle rom i boligen. I stedet kan du skreddersy din bestilling, slik at du får vinduer som er nøyaktig tilpasset dine behov og beliggenheten på din bolig. Det er fullt mulig å kombinere ulike gunstige egenskaper for å gi vindusglasset flere funksjoner. 

 

Støydempende vinduer for deg som bor der det skjer

Enten din bolig ligger midt i sentrum, i nærhet til trafikkert vei og offentlig transport, eller andre steder med mye lyd utenfor døren, kan støydempende glass være en takknemlig investering. Det er gøy å bo der det skjer, men dette trenger ikke å gå utover nattesøvnen.

 

Selvvaskende glass når du ønsker lite vedlikehold

Ikke alle vinduer er like lette å rengjøre. Våre vinduer med topp- eller sidesving gjør rengjøringsjobben enkel, men dersom du har vinduer med fastkarm blir vaskingen brått et større tiltak. Selvvaskende glass har et usynlig belegg som bryter ned smuss ved hjelp av uv-stråler, slik at det enkelt skylles vekk når det regner. Dette er behagelig dersom vinduet har en mindre praktisk plassering, eller du helt enkelt ikke ønsker å bruke tid og energi på vindusvask.

 

Reduser lys- og varmeinnslipp med solregulerende glass

Sol- og varmeregulerende glass kan ha god effekt på trivsel og inneklima i rom som er utsatt for mye direkte sollys. Våre glass kan redusere inntil 75 % av solvarmen og dermed gi en mer behagelig innetemperatur uten å kombineres med annen solskjerming. For å beskytte gulv og møbler mot UV-stråling kan du også få glass med UV-filter. 

Å velge sol- og varmeregulerende glass, betyr heller ikke at du velger bort utsikt og utsyn. Glasset har behagelige fargetoner, og vil i mange tilfeller oppleves omtrent som vanlige glass.

 

Glass som gir økt sikkerhet

For deg som vektlegger sikkerhet ved valg av glass finnes det også mange muligheter. Sikkerhetsglass beskytter både mot personskade og mot innbrudd, og kan leveres som enten herdet eller laminert glass. Denne typen glass er spesielt hensiktsmessig i dører, for å hindre skader på person, eller dersom du bor nær bakkeplan og er opptatt av at det skal være vanskelig for uvedkommende å ta seg inn.

Vi leverer også vinduer med brannhemmende glass, som har til oppgave å forhindre spredning av brann.

 

Når burde jeg skifte glass i mine vinduer?

Dersom du har hatt de samme vinduene i opp mot 20 år, er det på tide å vurdere en utskiftning. Eldre vinduer vil generelt gi større varmetap, høyere strømutgifter og et dårligere inneklima i boligen. Andre grunner til å skifte ut vinduene er dersom de er punktert, har råteskade, gir mye trekk eller hvis det dugger mellom glassene. Dersom vinduene har isolerglasslim som inneholder miljøgiften PCB bør de også byttes ut.

Les mer om mulige årsaker til at vinduene dugger her.

Har du spørsmål om glassvalg til dine vinduer? Ta kontakt med oss eller finn din nærmeste forhandler her.