Fordeler med aluminiumsbekledning på vinduene

 

H-Vinduet Fjerdingstad leverer norskproduserte vinduer av høy kvalitet og med lang levetid. For deg som ønsker å bruke minimalt med tid på vedlikehold av vinduene dine, vil aluminiumsbekledning være et godt valg. Aluminiumsbekledningen beskytter treverket og bidrar til å forlenge levetiden på vinduene ytterligere. Den sørger også for at vinduene holder seg fine uten at du trenger å bruke tid og energi på skraping og maling.

 

Aluminiumsbekledning beskytter treverket

I Norge er treverk det mest populære materialet for vindusproduksjon, og egner seg spesielt godt for det norske klimaet. Norske trevinduer er blant de beste på markedet når det gjelder holdbarhet, funksjonalitet og isolasjon. Dette skyldes at vi har strenge krav til blant annet stabilitet, styrke, vann- og vindtetthet ved produksjon av vinduer. Likevel vil tøft norsk vær og vind sette sine spor. Dermed vil trevinduer også kunne kreve en del vedlikehold for at du skal kunne opprettholde en fin fasade på boligen din. 

Stadig flere velger derfor vinduer og dører med aluminiumsbekledning, og det er ikke uten grunn. Aluminiumsbekledningen beskytter treverket mot eksterne faktorer, øker motstandsdyktigheten og forebygger råteskader, uten at du ofrer den lune og gode følelsen av treverk når du oppholder deg inne i boligen. Du får med andre ord alle fordelene ved et tradisjonelt trevindu, men samtidig et mer robust vindu som er optimalt rustet for å takle vær, vind og annen slitasje. 

Les også: «Kvalitetsvinduer for norske forhold».

 

De fleste vinduer og dører kan leveres med aluminiumsbekledning

De aller fleste av våre produkter kan leveres med aluminiumsbekledning. Derfor trenger du ikke å gå på kompromiss med ønsket dør- eller vindustype fordi du vil ha dører og vinduer bekledd med aluminium. Tidligere var det mest vanlig å velge aluminiumsbekledning når man bygde nytt, men det egner seg minst like godt ved rehabilitering. Dette er noe vi opplever at stadig flere får øynene opp for. 

Aluminiumsprofilene kan leveres i alle RAL farger, slik at de står i stil med boligens fasade.

 

Aluminiumsbekledning betyr ikke vedlikeholdsfritt

Å velge vinduer med aluminiumsbekledning vil kanskje kunne oppleves som vedlikeholdsfrie, sammenlignet med å ha tradisjonelle trevinduer. Det er likevel greit å være klar over at aluminiumsbekledning gjør vinduene tilnærmet vedlikeholdsfrie, men kutter ikke behovet for vedlikehold fullstendig. Du slipper å bruke tid på å skrape og male, men vil fremdeles være nødt til å vaske over og smøre vinduene med jevne mellomrom. Dette vil nok føles overkommelig for de fleste hus- og hytteeiere. 

 

Vil du ha mer informasjon?

Vi leverer skreddersydde dør- og vindusløsninger med mange tilpasningsmuligheter og av høy kvalitet. Har du spørsmål eller ønsker å bestille våre produkter? Ta kontakt med en av våre utvalgte forhandlere. De vil svare på alt du lurer på og kan bistå med alt fra prosjektering og bestilling til montering.