Skyvedør eller foldedør - hva skal jeg velge?

 

Om sommeren er det få ting vi ønsker mer enn å tilbringe tid utendørs. Dette gjelder like mye når vi er ute på eventyr, som når vi tilbringer tid i eget hjem. Derfor er det mange som drømmer om en åpen løsning mellom stue og uteområde, som lar dem åpne opp stueveggen og trekke omgivelsene inn i boligen. 

Har du først bestemt deg for å gå for en åpen løsning ut mot terrassen, følger gjerne spørsmålet om du skal velge en foldedør eller en skyvedør. Uansett hva du ender opp med er du sikret mye lys og luft inn i boligen, men de ulike dørene har også sine særegne fordeler som gjør at den ene eller den andre kan være litt mer optimal for deg.

 

EN STOR INVESTERING I EGEN BOLIG

En balkongdør er ikke noe som byttes ut årlig. Dette er en av de større investeringene du gjør i boligen, og dermed vil det være lurt å undersøke litt før du gjør ditt valg av dør. Vi leverer dører med ulike egenskaper og i flere prisklasser, som alle gir deg en optimal kombinasjon av store vindusflater og et behagelig inneklima.

Les også «Utvid romfølelsen med eksklusive balkongdører».

 

FOLDEDØREN GIR DEN STØRSTE ÅPNINGEN

Hvis muligheten til å åpne hele veggen er det viktigste for deg, vil det være foldedøren du skal gå for. Det er foldedøren som gir deg den største åpningen, der du for alvor får følelsen av å slippe naturen inn. Dette er vår mest eksklusive balkongdør, som passer ypperlig både i stuen og til vinterhagen.

En forutsetning for å ha en dør som gir en såpass stor åpning, er imidlertid at man har plass til dørens folder når den er vidåpen. Foldene brettes sammen og vendes inn i rommet. 

 

SKYVEDØREN GIR PANORAMAUTSIKT HELE HÅRET

Den aller beste utsikten når døren er lukket er det derimot skyvedøren som gir deg. Skyvedøren har store, rene glassflater som ikke brytes opp underveis, slik at du får panoramautsikt hele året. Til sammenligning er foldedøren delt opp i folder på maksimalt 90 cm, slik at du vil få et antall avbrekk i glasset avhengig av hvor stor dør du skal ha. 

En annen fordel med skyvedøren er at den ikke tar opp plass verken innover i rommet eller utover på uteplassen. Dermed kan den være et bedre alternativ for deg som skal ha dør til en veranda eller balkong, eller som har begrenset med plass i stuen. Det betyr naturligvis også at du ikke vil kunne åpne opp hele veggen, slik som med foldedøren, fordi det alltid vil være ett glass som blir stående i åpningen.

 

MANGE TILPASNINGSMULIGHETER UANSETT HVILKEN TERRASSEDØR DU VELGER

Uansett hvilken dør du velger vil du få mange tilpasningsmuligheter, og vi kan garantere at ønsket om store vindusflater ikke vil gå på bekostning av det behagelige inneklimaet. Dørene kan leveres med U-verdi ned til passivhusstandard og er tilgjengelige i alle NCS- eller RAL-farger. Alle våre dører lages for å være enkle å betjene, for det skal ikke være slik at det bare er familiens sterkeste som klarer å åpne skyvedøren.

For å heve sikkerheten og unngå skader dersom noen skulle være så uheldige at de krasjer i døren, anbefaler vi at dørene leveres med beskyttende sikkerhetsglass. Du har også mulighet til å velge mellom alle våre glasstyper, og kan fritt kombinere ulike egenskaper på glasset i samme rute.

Foldedøren finnes i elleve ulike varianter, slik at du også har mange tilpasningsmuligheter etter at du har valgt type balkongdør. Du kan for eksempel velge å la én av foldene fungere som gådør, med glass som kan vippes innover som praktisk luftemulighet. 

 

FÅ GODE RÅD OM VALG AV DØR FRA VÅRE FORHANDLERE

Er du klar for å bestille din nye terrassedør, eller trenger du enda litt rådgivning før du tar valget? Våre forhandlere svarer gjerne på spørsmål og kommer med anbefalinger om hvilken løsning som vil passe til byggestilen og plasseringen på boligen din. Vi har forhandlere over hele landet – finn din nærmeste forhandler her.

Har du spørsmål til oss kan du kontakte oss på telefon 32 25 16 00 eller sende en mail til firmapost@fjerdingstad.no.