Sidesving

Sidesving

Det tradisjonelle H-vinduet som kan svinges vertikalt 180o rundt. 


H-vinduet sidesving ligner et sidehengslet vindu, men har en smartere konstruksjon med skjulte hengsler. Det innebærer at vinduet kan vris hele veien rundt, noe som er praktisk både ved lufting og vasking. Et moderne vindu med klassisk utseende. 

Det sidesvingte vinduet passer godt for de som ønsker å oppgradere sine eldre, sidehengslede vinduer, men også til moderne og funksjonelle nybygg. 

 

Spesifikasjoner og farger

Som standard leveres vinduene med karmdybde 95 mm og 2- eller 3-lags glass. Dersom det er ønskelig at vinduet oppfyller krav til passivhusstandard, leverer vi karmdybde 109 mm, og 3-lags glass på forespørsel.

U-verdi fra 0,73 W/m2K. 

Standard åpningsmekanisme er hasper, men vi kan også levere forvridere, dråpelukker eller espagnolettvrider.

Vinduene impregneres, grunnes og males med et toppstrøk i ønsket farge. Maling av de ulike delene skjer alltid før vinduet settes sammen for et godt og dekkende resultat. Standard farge på vinduet er bomull - NCS S 0502Y, men vi leverer i alle NCS/RAL farger, også 2-farget, én farge ute og en annen innvendig, om ønskelig. Henglser kan males i spesialfarge på forespørsel.  

Bunnglasslist leveres i standard RAL-farge 9010 i aluminium på vinduer i standard farge.  På produkter i andre farger enn hvit, leveres bunnglasslist standard i natur aluminium. Også denne kan leveres i andre farger mot pristillegg. Glasslister leveres som standard i hvit PVC på hvite vinduer. Lister i PVC kan ikke males. På vinduer i andre farger enn hvit, leveres glasslistene i tre, malt i samme farge som vinduet.

 

Materialer

Alle våre vinduer leveres i laminert fingerskjøtt tre. Treverket splittes i lameller og limes sammen til ferdige emner. Dette gir solide vinduer, utligner spenninger i treverket og reduserer risikoen for at produktet slår seg. Velger du H-vinduet får du en sterk og stabil konstruksjon med lang levetid. 

Vi kan også levere i eik eller accoya, og uten fingerskjøt på forespørsel. 

 

Bekledd med aluminium

Aluminiumskledning gjør vinduet nærmest vedlikeholdsfritt. Aluminiumen beskytter vinduet mot vær og vind, og bevarer vinduet lengst mulig. Alle synlige åpninger er malt i samme farge som aluminiumen.