Sprosser - vinduer

Sprosser - vinduer

Løse, gjennomgående eller pålimte


Sprossene rammer inn vinduet og gir deg den stilen og særpreget du er ute etter. Vi leverer en rekke ulike sprosser og du kan velge mellom løse, gjennomgående eller pålimte.

 

Løse, gjennomgående eller pålimte vindussprosser?

Når du skal velge sprosser til dine vinduer, kan du velge mellom tre forskjellige typer. De ulike typene har sine fordeler og ulemper, og vi anbefaler deg å ta kontakt med din nærmeste forhandler dersom du trenger hjelp til å velge. De rådgir deg gjerne.

 

GJENNOMGÅENDE SPROSSER

 

Gjennomgående sprosser er de mest vanlige og tradisjonelle sprossene. Hvert vindu er delt opp i ruter, og mellom glassene ligger sprosser i tre. Disse sprossene gir en kraftigere inndeling av vindusflaten. Sprossen øker styrken på konstruksjonen og passer godt på steder med mye vær og vind. 

Når du velger gjennomgående sprosser, bygges de inn i vinduet under produksjon. De kan leveres horisontale, vertikale eller danne kryss. Sprossene leveres i 58, 68 og 78 millimeter. 

Les mer om glassvalg til vinduer her.

 

 
UTENPÅLIGGENDE KLIPS-SPROSSER

 

Utenpåliggende sprosser som festes med klips er den mest solgte typen i dag. Det er det flere grunner til. Det forenkler renhold ved at du kan ta av sprossene for å vaske hele vinduet. I tillegg svekker ikke sprossene vinduets isoleringsevne. Det er også den rimeligste typen sprosser. 

Klips-sprossene kan kombineres med bred vertikal sprosse og smal horisontal sprosse i ulike rute-kombinasjoner. De leveres i tre, PVC og alumax. Kommer i 28, 45 og 65 millimeter i PCV og tre, og 26, 45, og 60 millimeter i alumax.

Er du ute etter noe helt spesielt? Vi leverer skreddersydde vindusløsninger. 

 

SPROSSERAMME

En sprosseramme er en utvendig ramme som festes med klips utenpå rutene. Sprossepinnene blir synlige fra innsiden, og sprosserammen sitter et stykke inn på vinduet, slik at lysåpningen blir noe mindre. De leveres i 28, 45 og 65 millimeter. 

 
DEKORSPROSSE

Dekorsprosser er aluminiumssprosser som limes på begge sider av glasset. Det finnes tre ulike typer, og standard farge er hvit. Kan også leveres i andre RAL-farger.

Vi leverer tre ulike typer dekorsprosser: Kitt dekorsprosse har en innvendig sprosse, en mellom glasset, og en utvendig. Leveres i 29 og 49 millimeter. Kan også leveres med aluminium utvendig og tre innvendig, disse leveres kun i 28 millimeter. 

 

Kittsprosser er aluminiumssprosser pålimt utvendig og innvendig på samme glass. Leveres i 29 og 49 mm.

 

 

Wienersprosse er en egen dekorsprosse i aluminium som ligger mellom glassene. Leveres i 18, 26 og 45 mm.

 

 

Nye vinduer? 

Trenger du vinduer til en ny bolig, eller går med planer om å skifte ut eksisterende vinduer? Da er det mange ting det er lurt å tenke gjennom. Her gir vi deg en oppsummering.

Finn din nærmeste forhandler av H-vinduet Fjerdingstad her.