Nye vinduer før vinteren?

 

Mens vi enda nyter sommeren føles vinterens kulde fortsatt langt unna, men plutselig er den over oss igjen. Når vinteren kommer, tilbringer vi mer tid innendørs. Da er vi opptatt av å ha en behagelig innetemperatur, samtidig som vi vet at strømkostnadene kryper oppover i takt med oppvarmingsbehovet. 

Vinduene kan potensielt stå for en stor andel av boligens totale varmetap, og dermed også en stor del av strømutgiftene. Dersom du følte du brukte unødvendig mye strøm på oppvarming i fjor vinter, kan det være aktuelt å vurdere om vinduene er modne for en utskiftning før vi går en ny kald årstid i møte.

Ønsker du nye vinduer før vinteren kommer? Da lønner det seg å være ute i god tid. Se hvor du finner din nærmeste forhandler av våre produkter her.

 

Å skifte ut vinduene er en prosess

Å skifte ut vinduene er for mange en prosess. Det starter kanskje med at du irriterer deg over at vinduene trekker, at det er krevende og kostbart å varme opp boligen eller at du vet at vinduene nærmer seg eller har passert forventet levealder. Deretter velger mange å utsette det å ta tak i problemet – selv om dette bare gir mer irritasjon, stress og grubling over tid, og naturligvis også høyere strømkostnader i vinterhalvåret. 

Hvis du er en av dem som har utsatt vindusutskiftningen, vil vi oppmuntre til å begynne planleggingen for alvor nå. Da har du tid til å vurdere mulighetene dine og få vinduene produsert og montert, slik at du har dine ideelle vinduer på plass før neste vinter. Dette er en investering som vil betale seg på sikt. 

 

Hold varmen inne og kulda ute

Om vinteren er vinduenes viktigste oppgave å holde varmen inne og kulda ute. Denne oppgaven vil ikke dine eldre, dårlig isolerte vinduer kunne løse på en optimal måte. Dårlig isolerte vinduer vil gi trekk og kaldras. Dermed blir du nødt til å fyre hardere for å oppnå en behagelig innetemperatur. Dette er verken gunstig for miljøet eller for lommeboka. 

Med nye, godt isolerte vinduer får du mer ut av den energien du bruker på oppvarming, og et langt bedre inneklima. Nye vinduer kan også gi deg andre muligheter og fordeler. Les mer om hva du bør tenke gjennom ved valg av vinduer og hvorfor her.

 

Nye vinduer øker boligens energieffektivitet

Ved å skifte ut gamle vinduer i din bolig vil du øke boligens energieffektivitet. Når du skal velge nye vinduer anbefaler vi først og fremst at du ser på U-verdi, som forteller om vinduenes isolasjonsevne. Jo lavere U-verdi, desto bedre isolert er vinduet. De aller fleste av våre vinduer kan leveres med U-verdi ned til passivhusstandard. 

Les mer om å spare energi og miljøet ved å velge kvalitetsvinduer her.

 

Nye vinduer er en investering i boligen

Er du blant dem som kvier seg litt for å bytte ut vinduene i boligen din? Tenk heller at dette er en investering som du kommer til å nyte godt av på flere måter. Når utskiftningen er utført har du vinduer som vil gi økt levestandard og reduserer de løpende utgiftene dine, samtidig som boligen vil kunne øke i verdi. Du vil heller ikke ha det hengende over deg at vinduene burde vært skiftet ut, og det alene kan gjøre det verdt det å foreta investeringen. 

Dine nye vinduer vil kunne dekke en rekke behov – enten det er solskjerming, støydemping eller økt sikkerhet. Våre forhandlere hjelper deg gjerne med å få oversikt over mulighetene, og sørger for en trygg og oversiktlig prosess fra planlegging til vinduene er ferdig montert.

Vi har forhandlere over hele landet – finn din nærmeste forhandler her.