Kvalitetsvinduer til norske hytter

 

Vi nordmenn elsker hyttene våre. Det er hit vi reiser for å hente energi, koble av mellom slagene og tilbringe tid med våre nære og kjære. At hyttene våre får oss til å føle oss komfortable er derfor viktig, og dette gjenspeiles naturligvis i utformingen av hyttene som bygges. Vinduene er et element som har stor betydning for helhetsinntrykket, og hos oss får du vinduer som passer i alle omgivelser og byggestiler.

  

La naturen vise vei 

Vi er heldige som bor i et land med mye vakker natur, og det er ingen grunn til å bygge hytter som skal overgå naturen på noen måte. La heller naturen vise vei, og velg stiler, farger og elementer som komplementerer omgivelsene. Når du skal velge farger til hytta, anbefaler vi at du ikke ser deg blind på fargekartet. Forhør deg gjennom våre forhandlere, de kan hjelpe deg med å finne den rette fargen på vinduene som passer med fargen på hytta og omgivelsene.   

Hyttas øyne mot omgivelsene 

Vinduene blir som hyttas øyne ut mot omgivelsene. Derfor er store vinduer ofte en prioritet når nye hytter skal bygges. Selv tradisjonelle hytter, som typisk har hatt mindre vinduer med sprosser, får nå større vindusflater. Dette skyldes at vi ønsker å se omgivelsene våre, også når vi oppholder oss innendørs. Husk imidlertid på at det er hensyn som må tas når vindusarealet øker.  

Våre vinduer leveres som standard med 2-lags glass. Det er også mulig å få vinduer med 3-lags glass, noe som ofte er verdt den ekstra kostnaden dersom hytta ligger på fjellet. Vinduer med 3-lags glass eller passiv standard har lavere u-verdi, og dermed bedre varmeisolasjon. Dermed trenger ikke utsyn og estetikk å gå på bekostning av et godt inneklima.

 

Hyttevinduer

 

Velg vinduer etter ønsket uttrykk 

Før du velger vinduer er det viktig å ha en idé om hvilken stil du vil ha på hytta, og la vinduene bidra til å oppnå ønsket uttrykk. Skal hytta ha en tradisjonell og klassisk stil, vil ofte vinduer med sprosser være et godt valg. Til slike hytter velges gjerne sidehengslede vinduer, som både er anvendelige og praktiske.  

Er du derimot ute etter en moderne eller funksjonalistisk stil, skal vindusflatene være store og slippe inn mye lys. Sprosser anvendes i mindre grad og vinduene strekker seg gjerne fra gulv til tak. Husk imidlertid på at mye utsyn også betyr like mye innsyn. For å beholde noe privatliv vil det derfor lønne seg å ta bevisste valg ved plassering av vinduene. Vi har også vinduer med glass som reduserer innsyn.  

 

Din hytte – din stil 

Når alt kommer til alt er det du som velger utformingen på din hytte, og det viktigste er at du er fornøyd når hytta står klar til bruk. Velger du vinduer fra H-Vinduet Fjerdingstad kan vi garantere at du får vinduer som varer og som gir hytta det lille ekstra. Våre vinduer holder høy kvalitet, kan skreddersys så de dekker dine behov og er et resultat av flere tiår dedikert til dør- og vindusproduksjon.  

Vi har forhandlere over hele landet som gjerne hjelper deg med å finne de beste løsningene til hytta. Har du spørsmål til oss kontakt oss på telefon 32 25 16 00 eller send oss en mail til firmapost@fjerdingstad.no.