Funksjonsglass - vinduer

Funksjonsglass - vinduer

Velg rett glass til ditt behovIdag får du glass i uendelig mange typer og varianter. I tillegg til å beskytte mot vær og vind, vil også det moderne glass med gass og metallbelegg isolere maksimalt og gi deg bedre kontroll på ditt energiforbruk. Glasset skal også skape et godt inneklima. Skal du ha sol- og varmeregulerende, støydempende, sikkerhetsglass, selvrensende, energibesparende glass eller ornamentsglass? Det er mange hensyn å ta, og mye å velge mellom. Kontakt oss så gir vi deg tips og råd.
Vær oppmerksom på at alt av bygningsglass har en eller annen form for fargetone, avhengig av glassets funksjon.
 

ENERGIBESPARENDE GLASS 

Vi blir mer og mer bevist og opptatt av miljøet. De aller fleste av oss ønsker et bra inneklima med lavest mulig energiforbruk. Et energibesparende glass, slipper varmestrålingen inn, men en del hindres fra å slippe ut igjen. Dette glasset har en lav u-verdi som betyr god energiøkonomisering og redusert varmetap gjennom vinduet.

 

SOL OG VARMEREGULERENDE GLASS 

Sol- og varmergulerende glass demper varmen og sollyset. Det er mulig å levere H-vinduet med glass som stopper 75% av solvarmen. Solglasset gir alltid full utsikt, og krever ikke annet vedlikehold enn glasset selv. Våre solglass har behagelige fargetoner, mange av dem omtrent som et vanlig glass. 

 

UV-GLASS

Glass med UV-filter som fjerner opp mot 98% av UV-strålene som falmer inventaret ditt. Dette glasset har en bedre lyddemping enn vanlig energiglass. Det er også et ensidig sikkerhetsglass som er innbruddshemmende og gir deg litt ekstra trygghet.

 

SELVRENSENDE GLASS 

Vindusvask er noe de aller fleste av oss vil slippe. Selvrensende glass er derfor en revolusjonerende måte å vaske vinduer på! Glasset har et belegg som løser opp skitt ved hjelp av uv-stråler, hvorpå regnet skyller vekk skitten. I perioder med lite regn går det fint an å spyle vinduene med hageslangen. Du kan selvfølgelig også bruke en myk klut og lunkent såpevann. NB! Vindusnal og silikonbaserte produkter må ikke brukes. Selvrensende glass er en fin løsning i områder hvor det er mye forurensning. Les mer om selvrensende glass her.

 

ANTI-DUGG GLASS

Skjerpende energikrav gir krav til lavere U-verdier som medfører større forekomst av utvendig kondens. Dette inntreffer mest om våren og høsten med høy luftfuktighet, vindstille, klart og kaldt vær. Anti-dugg glass er derfor et glassvalg som reduserer forekomsten av utvendig kondens, damp og frost. NB! Vindusnal, og silikonbaserte produkter må ikke brukes. 

 

STØYDEMPENDE GLASS 

Glasstykkelser og avstand mellom glasslagene påvirker graden av støydemping. Ulike tykkelser i glasslagene øker støydempingen. Det samme gjør større avstand mellom glasslagene. Støyreduserende glass kan kombineres med alle typer funksjonsglass. Oppgi dine ønsker så tilbyr vi den riktige løsningen.

 

SIKKERHETSGLASS 

Du kan velge mellom to ulike glasstyper, herdet eller laminert glass. Herdet glass knuses ikke, det granulerer i små glassbiter. Disse små glassbitene reduserer sjansen for skader på person. Knuser du et laminert glass, vil glassbitene feste seg til folien som glasset er laminert med. Det gjør at det ikke blir farglige glassbiter som kan gjøre skader på person. Laminert glass er klassifisert som sikkerhetsglass. P.g.a styrken i folien vil glasset være vanskeligere å trenge gjennom. Et innbrudd vil derfor ta lengre tid, og kreve verktøy for å komme gjennom. 

Vær oppmerksom på at vi anbefaler at det brukes sikkerhetsglass i dører og sidefelt slik at man unngår skader på person. Oppbyggingen av ruten med antall lag glass og laminat avgjør styrken på vinduet.

 

Krav til planhet ved sikkerhetsglass Ved en herdeprosess er det vanskelig å unngå at glasset ikke kan få svak bøying.  Dette vil være bestemt av tykkelse og forholdet mellom høyde og bredde.  Bøying defineres på to måter: 

1.  Bøying over glasselementets lengde. Bøying over lengden skal ikke overskride 3 mm pr. l.m.

2.  "Lokal bøy". "Lokal bøy" skal være mindre enn 0,5 mm målt over en lengde på 300 mm hvorsomhelst på ruten.

Disse toleransene gjelder for floatglass. For andre glasstyper, og særlig belagt glass, kan avvikene være større.

 

ORNAMENTGLASS 

Ornamentsglass finnes i forskjellige farger og mønstre. De er mer eller mindre diffuse, som vil si at de slipper inn lys, men forhindrer gjennomsyn.

Her finner du oversikt over alle ornamentsglass.

 

GLASS MÅ TRYKKUTJEVNES VED MONTERING FRA 800 MOH. 

Isolerglassruter som plasseres høyere enn 800 moh MÅ trykkutjevnes. Dersom dette ikke gjøres er det stor fare for at glasset sprekker. Grunnen er høydeforskjellen fra produksjonssted til monteringssted. Dette må oppgis ved bestilling.