Vindusglass for et bedre inneklima

 

Vinduene er helt avgjørende for et godt inneklima i et bygg. Først og fremst er dette fordi de gir innslipp av lys og luft, holder på varmen og stenger kulda ute. Men også vindusglassene i seg selv kan bidra til å gjøre det mer komfortabelt å oppholde seg innendørs. Vi har et bredt utvalg av funksjonsglass for at dine vinduer skal kunne bidra til et optimalt inneklima uavhengig av beliggenhet og værforhold. 

Les også: «Velg riktige glass til dine vinduer».

 

Utnytt naturlig varme fra sola med energibesparende glass

Energibesparende glass er et effektivt tiltak mot varmetap, og kanskje det mest åpenbare valget når det er snakk om å få vindusglass som ivaretar inneklimaet. Energispareglasset er en isolerglassrute med et usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet, og ikke forsvinner ut. Dermed blir innetemperaturen høyere uten at du trenger å skru opp varmen, og komforten øker mens oppvarmingskostnadene går ned. Fordi du bruker mindre energi på oppvarming er energispareglasset også en miljøvennlig løsning. 

Glasset kan leveres med 2-lags eller 3-lags utførelse, og har argongass mellom glassene for å øke isolasjonen. Fordi glassene i seg selv holder på varme unngår du også kaldras. 

 

Reguler inneklimaet med soldempende glass

Med soldempende glass blir det enklere å regulere inneklimaet og innetemperaturen. Dette kan være spesielt verdifullt i boliger og offentlige bygg med store vindusflater, eller i rom der solen steker mot vinduene store deler av dagen. De soldempende glassene holder varmen ute på hete dager, og kan redusere behovet for bruk av klimaanlegg. 

Det finnes flere varianter av soldempende  glass. Dermed kan du tilpasse dine vinduer etter behov og for eksempel velge ulik grad av skjerming i ulike rom. Det anbefales likevel å velge samme glass på samme vegg fordi ulike glass kan ha fargeforskjeller. Vindusglassene kan også fås med UV-beskyttelse slik at møbler og interiør ikke tar skade av solen. 

Noe det kan være greit å være klar over når det gjelder soldempende glass, er at når graden av solskjerming øker vil også glasset få en høyere speilfunksjon. Når det blir mørkt ute vil glassene gi lite utsyn, men svært godt innsyn, altså vil mennesker utenfor vinduet se deg langt bedre enn du ser dem. 

 

Støydempende glass stenger bråket ute

Støy utenfra har en helt unik evne til å ødelegge atmosfæren og humøret, enten du har en avslappende fridag, trenger en god natts søvn eller ønsker en produktiv dag på hjemmekontoret. Alle nyere vinduer gjør som regel en brukbar jobb med å holde plagsom støy ute, men dersom lydene utenfra er spesielt forstyrrende kan støydempende glass gi deg roen du trenger.  

Vi har støydempende glass i ulike varianter, beregnet på å stenge ute ulike typer støy og støynivåer. Derfor er det viktig å kartlegge på forhånd hva slags støy det er som oppleves som plagsom, for å få best mulig effekt av glassene. Eksempler på støy kan være motorvei, flytrafikk eller bystøy. 

 

Vi skreddersyr dine ideelle vinduer

Stadig flere blir oppmerksomme på mulighetene som ligger i ulike funksjonsglass, og tar mer bevisste valg når de bytter ut vinduene eller glassene sine. Det siste året med hjemmekontor og mye innetid har også gjort oss enda mer oppmerksomme på hvor viktig og verdifullt det er å investere i et godt inneklima. Dette har dermed fått en høyere prioritering når vi pusser opp. 

Våre skreddersydde vindusløsninger tilrettelegger for trivsel hjemme, i bedriftslokalene eller i fritidsboligen. Vi kan tilpasse vinduene etter behov både når det gjelder utseende og funksjoner, og kombinere ulike funksjonsglass i samme glass for å skape den ideelle løsningen. Hvis du går med planer om oppussing eller rehabilitering kan du ta kontakt med en av våre forhandlere. Da vil du få hjelp med alt fra prosjektering til montering av dine nye kvalitetsvinduer. Du finner en oversikt over våre utvalgte forhandlere her.