Topphengslet vindu

Topphengslet vindu

Utadslående vindu med hengsler i overkant


Våre topphengslede vinduer åpnes utover og har synlige hengsler i overkanten av vinduet. Denne vindusmodellen er mye brukt i garasjer og kjellere, men egner seg også godt andre steder i boligen. Vinduene er enkle og funksjonelle, uten at det går på kompromiss med kvalitet.

Ønsker du enkle vinduer til kjeller og garasje – se våre kjellervinduer.

 

Farger og valgmuligheter

Vinduene leveres med standard karmdybde 95 mm med 2- eller 3-lags glass, eller passiv standard med karmdybde 109 mm og 3-lags glass.

U-verdi fra 0,73 W/m2K.

Vinduene impregneres, grunnes og males med et toppstrøk i ønsket farge. Standard farge er bomull - NCS S 0502Y. Vi kan også levere i ønsket fargekode, og du kan velge ulik farge utvendig og innvendig om ønskelig.

Hvite vinduer har som standard hvite hengsler. Vinduer i andre farger leveres med galvaniserte hengsler.

Standard åpningsmekanisme er hasper, men vi kan også levere forvridere, dråpelukker eller espagnolettvrider.

Bunnglasslist leveres i standard RAL-farge 9010 i aluminium til hvite vinduer, og i natur aluminium på vinduer i øvrige farger. Det er mulig å velge andre farger på bunnglasslist mot et pristillegg. Glasslister leveres som standard i hvit PVC på hvite vinduer. Lister i PVC kan ikke males. På vinduer og dører i andre farger enn hvit, leveres glasslistene i tre, malt i samme farge som vinduet. 

 

Materialer

Vi produserer vinduene våre i laminert fingerskjøtt tre, for en sterk og holdbar konstruksjon. Det innebærer at treverket splittes i lameller og limes sammen til ferdige emner, noe som gir stor styrke, utligner spenninger i treverket, gir mindre risiko for at produktet slår seg.

Vi kan også levere i eik eller accoya, og uten fingerskjøt på forespørsel. 

 

Bekledd med aluminium

Ønsker du vinduer som krever lite vedlikehold, kan du velge å få dem bekledd med aluminium utvendig. Dette vises blant annet på bildet nedenfor. Aluminiumen beskytter treverket mot ytre belastning. For en pen utvendig fasade males alle synlige åpninger i samme farge som aluminiumen.